Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstölt kolbásszal töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb karaj
  • füstölt kolbász
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • kevés olaj
  • fűszerek

Elkészítése

Előkészítés

Előző nap előkészítjük a húst. A húst megtöltjük kolbásszal, póréhagymával és sárgarépával, majd megtűzdeljük fokhagymával, ügyelve arra, hogy ne maradjon szabad hely rajta. Az egész felületet megkenjük egy kevés olajjal, majd ízlés szerint fűszerekkel szórjuk meg. Ezután a húst letakarva a hűtőbe tesszük, hogy a pác jól átjárja.

Sütés

Másnap a húst tepsibe helyezzük, alufóliával lefedjük, és 180 fokon körülbelül 1 órán keresztül pároljuk. Az egy óra elteltével levesszük a fóliát, a hőfokot 220 fokra felcsavarjuk, és a húst kívülről ropogósra sütjük, miközben belül szaftos marad, és nem szárad ki.

Tálalás

A sült húst ízlés szerint tálalhatjuk körettel, például sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fustolt-kolbasszal-toltott-karaj/