Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Füstöltsajttal töltött rántott karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 4 szelet füstölt sajt
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg panírmorzsa
  • bors
  • só
  • 0,5 liter zsiradék

Elkészítése

A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy-egy szelet hús közé helyezzük a sajtokat úgy, hogy sehol ne kandikáljanak ki a húsok között (jómagam itt-ott beleszabok, illetve méretre vágom).

Ezután egy tálcára téve és folpackkal lefedve legalább 2 órára betesszük a hűtőbe, hogy összedermedjenek a rétegek. Lehet előre is dolgozni, előző este ezt a fázist el lehet készíteni.

Ezután a dupla panír következik ebben a sorrendben: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa. Így a sütésnél biztosan nem folyik ki a sajt sehol a húsok között.

Bő zsírban vagy olajban lassú lángon mindkét oldalát szép pirosra megsütjük, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük.

Még forrón tálaljuk. Akkor a legjobb, amikor szinte nyúlik a villán a sajt!

Jómagam petrezselymes burgonyával és birskörte befőttel tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/fustoltsajttal-toltott-rantott-karaj/