Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet csontos karaj
  • finomliszt
  • 2 dl vörösbor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma (vagy 2 tk házi fokhagymakrém)
  • zsiradék
  • 1 teáskanál szárított csombor (lehet friss is)
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom (lehet friss is)
  • só
  • bors

Elkészítése

A karajok mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben zsiradékot forrósítunk.

A karajt lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát hirtelen elősütjük.

A vöröshagymát meghámozzuk és felszeleteljük, majd felét a tepsibe szórjuk. Erre rátesszük a húsokat.

A fokhagymát meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk, majd kevés sóval, a borsikafűvel és a bazsalikommal elkeverjük. Ha van házi fokhagymakrémünk, akkor azt is használhatunk hozzá. Ezt a masszát elosztjuk a húsokon, majd rászórjuk a maradék hagymát. Aláöntjük a bort és lefedjük alufóliával a tepsit.

200 fokos sütőben készre pároljuk a húsokat.

Mi amerikai krumplisalátával tálaltuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fuszeres-karaj/