Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres lapocka őszi zöldségágyon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka kockázva
  • 70 dkg vöröshagyma
  • só
  • bors ízlés szerint
  • őrölt kömény
  • füstölt fűszerpaprika ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • bazsalikom ízlés szerint
  • fokhagymakrém ízlés szerint
  • csípős gulyáskrém ízlés szerint
  • 35 dkg gomba
  • 6 darab burgonya
  • 2 darab cékla
  • 2 darab alma
  • 1 fej zeller
  • 1 darab karalábé
  • 1 szál sárgarépa
  • padlizsán ízlés szerint
  • sütőtök ízlés szerint
  • 10 dkg füstölt szalonna kockázva
  • 0,5 liter húsleves alaplé (leveskockából)

Elkészítése

Brassói alapot készítünk. A hagymát kockázzuk és egy nagyobb serpenyőben a fűszerekkel együtt dinsztelni kezdjük. Rátesszük a húst, amit magában pirítunk. Ha az összes levét elfőtte, felöntjük jócskán vízzel (hogy jó szaftos legyen).

Eközben egy tepsi aljára szórjuk a szalonnakockákat, ráöntjük a tetszés szerint aprított zöldséget, felöntjük húsleves alaplével és fólia alatt 200 fokon kb 1 órán keresztül sütjük.

Amikor elfő a víz alatta kicsit még pirítjuk, majd kivesszük a sütőből. Az elkészült húst hozzákeverjük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fuszeres-lapocka-oszi-zoldsegagyon/