Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres-mustáros rántott szelet kukoricapelyhes panírban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg hosszúkaraj, kicsontozva, szeletelve
  • só vagy vegeta
  • bors ízlés szerint
  • ízlés szerint kakukkfű
  • rozmaring ízlés szerint
  • 1 evőkanál mustár

A sütéshez

  • olaj

A panírozáshoz

  • zsemlemorzsa
  • kukoricapehely (durvára összetörve)
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • finomliszt

Körethez

  • rizs
  • 45 dkg vegyes, fagyasztott zöldségkeverék
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • fűszerek ízlés szerint

Elkészítése

A felszeletelt húsokat megmossuk, majd megszárítjuk. Vágódeszkára kiterítjük, ráteszünk egy kis darab folpackot esetleg zacskót és belülről kifele haladva vékonyra klopfoljuk. Fűszerezzük és szeletenként megkenjük jócskán mustárral. 1 éjszakán át állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A panírhoz a húsokat lisztben megforgatjuk. A tojást tejjel dúsítjuk. A zsemlemorzsát pedig keverjük el a durvára zúzott kukorica pehellyel, majd a szokott módon panírozzuk. Forró olajban lassan süssük puhára.

Amíg sül, addig a rizst is előkészítjük. A jó rizs titka a pirításban rejlik. Felhevített olajban megpirítjuk, majd a rizs mennyiségének kicsitvel több, mint duplájával felengedjük, tetszés szerinti fűszereket és kockázott hagymát adunk hozzá, majd felforraljuk. Utána akár el is zárhatjuk a gázt, hiszen a rizs szinte magától megpárolódik.

A zöldségeket megfőzzük, majd leszűrjük és a rizshez keverjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fuszeres-mustaros-rantott-szelet-kukoricapelyhes-panirban/