Előkészítem a zöldségeket. A hagymát apró kockákra vágom, a káposztát vékonyra csíkozom.
2 ek olajon az apró kockára vágott hagymát aranybarnára pirítom, félrehúzom a tűzről és belekeverem a pirospaprikát, majd hozzáadom a csíkozott káposztát.
Ezután visszateszem a tűzhelyre, kevergetés mellett megvárom, amíg a káposzta dinsztelődni kezd. Ekkor fűszerezem sóval, borssal, borsikafűvel, őrölt köménnyel és végül a zúzott fokhagymával. Hozzáadom a sűrített paradicsomot és kb 2 dl vízzel felengedem. Fedő alatt puhára párolom kb 50 perc alatt.
A puha, ízletes, fűszeres káposztáról már csak a rántás hiányzik. A lisztből és olajból zsemleszínű rántást készítek, amihez a tűzről félrehúzva 1 tk pirospaprikát keverek, majd felengedem 1 dl hideg paradicsomlével. Simára keverem és fokozatosan a forró káposztához csorgatom, folyamatos kevergetés mellett.
Sűrűsödni kezd, hagyjuk hogy egy percet forrjon. Ezzel elkészült a paradicsomos káposzta.
Eközben a füstölt oldalast felteszem főni. Annyi vizet engedek rá, hogy ellepje, kb 40 percig főzöm fedő alatt. Miután kivettem a vízből, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, sózom és borsozom. További fűszerezést nem igényel, mert a füsttől isteni az íze. 160 fokon 40 percig sütöm alsó-felső sütésen. Ennyi idő alatt szépen megpirul, mégis szaftos marad a hús.
Jó étvágyat kívánok!