Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 szelet vékony, kicsontozott sertéstarja, vagy vállpecsenye
- 2 tk mézes dijoni mustár
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek worcestershire-szósz
- citrombors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 1 tk őrölt kömény
- 60 dkg burgonya
- 2 ek vaj
- fél csokor petrezselyem
- só
Elkészítése:
A húst megmossuk, és megtörölgetjük szárazra. A citromborssal fűszerezzük.
A worchestershire szósszal, a mustárral és az olajjal bekenjük, és egy éjszakán át hűtőben érleljük.
Besózzuk a húsokat, majd oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük. Egy tepsibe tesszük, és zúzott fokhagymával szórjuk meg. 160 fokos sütőben (alul-felül) lassan sütjük. Félidőben forgassuk.
Köret készítése:
Burgonyát hámozunk, és vágjuk hosszúkás szeletekre. Főzzük meg sós vízben puhára. Vajon aprított petrezselymet pirítunk, és a leszűrt burgonyát rázzuk össze vele. Azonnal tálaljuk a hús mellé, kedvenc savanyúságunkkal.


