Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés belsőség

Sertés receptek

Fűszeres rántott sertésmáj

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg sertésmáj 4-5 gerezd fokhagyma 2,5 dl tej 10 dkg liszt 2 nagyobb tojás 10 dkg zsemlemorzsa 1 kk morzsolt majoránna 1 kk morzsolt petrezselyemlevél 5 dl olaj a sütéshez nagy csipet só Elkészítése: A májat átmossuk, lecsepegtetjük, majd a hártyás részeket levágjuk és felvágjuk vékony szeletekre. A fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.05.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg sertésmáj
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 kk morzsolt majoránna
  • 1 kk morzsolt petrezselyemlevél
  • 5 dl olaj a sütéshez
  • nagy csipet só


Elkészítése:

A májat átmossuk, lecsepegtetjük, majd a hártyás részeket levágjuk és felvágjuk vékony szeletekre. A fokhagymát összezúzzuk vagy lereszeljük és a májat bedörzsöljük vele.

A májat egy tálba tesszük és annyi tejjel felöntjük, ami ellepi. Pár órára hűtőbe tesszük.

Az olajat egy serpenyőben elkezdjük felforrósítani. A panírozáshoz egy tálba lisztet szórunk, a következőbe beleütjük a tojásokat és villával felverjük, majd az utolsóba beleszórjuk a zsemlemorzsát és hozzáadjuk a majoránnát és petrezselymet.

A májat a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, fűszeres morzsa), majd közepes lángon, a forró olajban szép pirosra sütjük pár perc alatt. Amint kivettük az olajból, megszórjuk sóval.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is