Elkészítése
A sertésszeleteket megmossuk, a felesleges zsírt és inas részeket eltávolítjuk. Ha túl vastagok, enyhén kiklopfoljuk.
A rizs főzéséhez egy lábosban vizet forralunk egy kevés olajjal és a fűszerkeverék felével. Amikor felforr, hozzáadjuk a rizst, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt puhára főzzük.
A fűszereket egy tálban összekeverjük, a provence-i fűszerkeverék felét félretesszük. Hozzáadjuk az olívaolajat, és sűrű masszává keverjük. Fontos, hogy ne legyen túl híg.
A hússzeleteket egyenletesen megkenjük a masszával mindkét oldalukon. A maradék fűszerkeveréket egy tányérra öntjük, és a húsok széleit beleforgatjuk.
A befűszerezett húsokat dupla réteg folpackba csomagoljuk, és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Amíg a hús pihen, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. Egy tálba tesszük a salátát, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, majd a feta sajtot kis kockákra vágva rászórjuk. Tálalás előtt az öntettel összeforgatjuk.
A sertésszeleteket egy forró serpenyőben kevés olívaolajon közepes lángon, oldalanként kb. 5 perc alatt megsütjük, ügyelve rá, hogy ne száradjanak ki.
Tálalás:
A húst hosszában félbevágjuk. Egy tányérra halmozzuk a rizst, mellé helyezzük a salátát, meglocsoljuk az öntettel, és a húsokat is elrendezzük.
Azonnal fogyasztható.
