Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres sertésszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 szelet sertéskaraj
  • 0,5 tasak mediterrán fűszerkeverék
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál barbecue fűszerkeverék
  • 1 teáskanál grill fűszerkeverék
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)

Rizshez

  • 1 csomag rizs (250 g)
  • 0,5 tasak mediterrán fűszerkeverék

Salátához

  • 1 csomag vegyes saláta (lehet madársaláta, rukkola, fejessaláta, jégsaláta)
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 doboz feta sajt
  • ezersziget öntet

Elkészítése

A sertésszeleteket megmossuk, a felesleges zsírt és inas részeket eltávolítjuk. Ha túl vastagok, enyhén kiklopfoljuk.

A rizs főzéséhez egy lábosban vizet forralunk egy kevés olajjal és a fűszerkeverék felével. Amikor felforr, hozzáadjuk a rizst, és a csomagoláson feltüntetett idő alatt puhára főzzük.

A fűszereket egy tálban összekeverjük, a provence-i fűszerkeverék felét félretesszük. Hozzáadjuk az olívaolajat, és sűrű masszává keverjük. Fontos, hogy ne legyen túl híg.

A hússzeleteket egyenletesen megkenjük a masszával mindkét oldalukon. A maradék fűszerkeveréket egy tányérra öntjük, és a húsok széleit beleforgatjuk.

A befűszerezett húsokat dupla réteg folpackba csomagoljuk, és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Amíg a hús pihen, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. Egy tálba tesszük a salátát, hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, majd a feta sajtot kis kockákra vágva rászórjuk. Tálalás előtt az öntettel összeforgatjuk.

A sertésszeleteket egy forró serpenyőben kevés olívaolajon közepes lángon, oldalanként kb. 5 perc alatt megsütjük, ügyelve rá, hogy ne száradjanak ki.

Tálalás:

A húst hosszában félbevágjuk. Egy tányérra halmozzuk a rizst, mellé helyezzük a salátát, meglocsoljuk az öntettel, és a húsokat is elrendezzük.

Azonnal fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fuszeres-sertesszelet/