Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fűszeres sült karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csont nélküli karaj
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • sertés fűszersó
  • 10 cm füstölt kolbász
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl víz

Elkészítése

Előkészítés:

A karajt alaposan megmossuk, és egy éles, hosszú késsel a közepébe egy lyukat vágunk, amelybe a füstölt kolbászt befűzzük. A kolbász teljes hosszában áthaladjon a hús közepén, hogy szeleteléskor minden szeletben benne legyen.

Egy tepsibe öntjük az olajat és a vizet, majd hozzáadjuk a sót, borsot, delikátot és a sertés fűszersókeveréket. A fűszeres keveréket alaposan összekeverjük. A karajt ebben a lében megforgatjuk, hogy minden oldala alaposan befedje a fűszeres pác. Ha időnk engedi, a húst lefedjük és hűtőben pácoljuk egy éjszakán át, hogy az ízek jobban összeérjenek.

Sütés:

A pácolt karajt alufóliával lefedve, 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 1,5-2 órán át, amíg a hús megpuhul. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és a sütő hőmérsékletét 200 °C-ra emelve addig sütjük, amíg a hús szépen megpirul és aranybarna lesz.

Tálalás:

A sült karajt melegen vagy hidegen vékony szeletekre vágva tálaljuk. Köretként ajánlott párolt rizs, burgonyapüré vagy friss saláta mellé kínálni.

https://receptneked.wps.hu/sertes/fuszeres-sult-karaj/