Elkészítése
Hozzávalók:
- 1 kg sertéstarja
- kevés só, és bors
- 1 kanál mustár
- 250 g vegyes fagyasztott zöldség
- kevés kapor, finomra aprítva
- kevés majoránna
- kevés fokhagyma granulátum
- 1 kanál vaj
- 200 g főzőtejszín
- 1 kanál liszt
Elkészítése:
A kicsontozott tarját bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, mustárral, majd fóliával borítva a sütőbe tesszük 200 fokon.
A fagyasztott zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A vajból liszttel, és tejszínnel besamelt készítünk.
a zöldségkeveréket összeforraljuk a besamel szósszal, kicsit sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöld fűszereket, és kevés fokhagymaport teszünk hozzá.
A sült tarját kicsit pihentetjük, majd felszeleteljük. Könnyebb szép szeleteket vágni ha már nem forró.
Mivel nagyon szószos étel, olyan körettel tálaljuk, ami magán tartja a mártást. Lehet petrezselymes rizzsel, vagy tört burgonyával szervírozni.

