Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás, göngyölt sertéskaraj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • só
  • grillfűszer
  • étolaj

A töltelékhez

  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg gomba
  • petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • étolaj

Elkészítése

Töltelék elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a leve teljesen elfő. Ezután beleszórjuk az aprított petrezselymet, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.

Hús előkészítése és töltés

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Alufóliát meglocsolunk kevés olajjal, megszórjuk grillfűszerrel, és ráfektetjük a hússzeleteket. Az egyik oldalukra teszünk a gombás töltelékből, majd szorosan felgöngyöljük, és az alufóliába betekerve rögzítjük.

Sütés

A hústekercseket tepsire vagy sütőrácsra helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

A fóliából kibontott hústekercseket felszeletelve kínáljuk. Köretként jól illik mellé a sült, csípős fűszerezésű zöldség vagy akár burgonyapüré.

Tipp

A gombás tölteléket gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott sonkával is. Ha szeretnénk, a karaj helyett csirkemellből is elkészíthetjük, így könnyebb, diétásabb változatot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-gongyolt-serteskaraj/