Töltelék elkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a leve teljesen elfő. Ezután beleszórjuk az aprított petrezselymet, majd levesszük a tűzről és kihűtjük.
Hús előkészítése és töltés
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd megsózzuk. Alufóliát meglocsolunk kevés olajjal, megszórjuk grillfűszerrel, és ráfektetjük a hússzeleteket. Az egyik oldalukra teszünk a gombás töltelékből, majd szorosan felgöngyöljük, és az alufóliába betekerve rögzítjük.
Sütés
A hústekercseket tepsire vagy sütőrácsra helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
A fóliából kibontott hústekercseket felszeletelve kínáljuk. Köretként jól illik mellé a sült, csípős fűszerezésű zöldség vagy akár burgonyapüré.
Tipp
A gombás tölteléket gazdagíthatjuk reszelt sajttal vagy apróra vágott sonkával is. Ha szeretnénk, a karaj helyett csirkemellből is elkészíthetjük, így könnyebb, diétásabb változatot kapunk.