Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás hagymás tarja házi csalamádéval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet tarja (bármi más hús is jó)
  • 0,5 kg gomba
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • majoránna
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 kg burgonya
  • kacsazsír (vagy olaj)

Csalamádé

  • 0,5 kg fejeskáposzta
  • 0,5 kg vöröshagyma
  • 1 db uborka
  • 2 db tv paprika
Gombás hagymás tarja kép

Elkészítése

A húsokat befűszerezem és sorban lerakom a tepsi aljára.

A hagymát félfőre vágom a gombát szeletelem Egy nagy tálban összekeverem sóval, borssal a ketchuppal és a mustárral, zúzott fokhagymával és majoránnával, majd a hús tetején egyenletesen elosztom. 220 fokos sütőben fólia alatt 30 percig sütöm, majd fólia nélkül még 15-20 perc.

Karajos krumpli:

A burgonyát meghámozom, karikára vágom forró zsíron átfuttatom, teszek rá sót borsot pici delikátod és fedő alatt megfőzöm. Ha a krumpli nem enged elég levet akkor kicsi vizet öntök alá. Az a jó ha kicsit odakap az a legfinomabb része!

Csalamádé:

Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot, pici borsot, pici őrölt köményt.

Kicsavarom, ráöntöm a lét és már fogyasztható is.

 

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-hagymas-tarja-hazi-csalamadeval/