Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 900 g lapocka
  • 500 g csiperke gomba
  • 250 g laskagomba
  • 2 vöröshagyma
  • olaj
  • só
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • liszt


Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal.

A hússzeletek egyik oldalát lisztbe forgatjuk, és kevés olajon, serpenyőben hirtelen elősütjük. Ezután kivesszük a húst, és meleg helyen tartjuk.

A vöröshagymát felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A felszeletelt gombát rárakjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk és meghintjük kakukkfűvel. Kicsi lángon félpuhára pároljuk.

Hozzáadjuk az elősütött hússzeleteket, és kicsi lángon készre főzzük. Ha szükséges, kevés vizet öntünk alá. A végén kevés tejszínnel hígíthatunk a ragun. Főtt rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-hus-3/