Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombás hús egy kiadós egytálétel, amelyben a szaftos sertéshús, a tejszínes-gombás szósz és a friss petrezselyem ízei tökéletesen kiegészítik egymást. Könnyen elkészíthető, mégis tartalmas fogás, amely főtt tésztával tálalva teljes ebéd vagy vacsora lehet.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
vhajni81
Beküldte: 2017.11.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Hús:

A sertéscombot szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és az inakat bevagdossuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd lisztben megforgatjuk, ezután forró olajban hirtelen átsütjük mindkét oldalát, majd félretesszük.

Gombás alap:

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig dinszteljük, amíg a gomba megpuhul. Végül belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd az egészet a sült húshoz adjuk.

Főzés

A húsos-gombás alapot felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt. Fedő alatt, közepes lángon főzzük addig, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha a szaft elfőne, kevés vízzel pótoljuk.

Tálalás:

A kész gombás húst a kifőtt tésztával tálaljuk és friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Tipp:

A gombás húst készítheted csirkemellből vagy pulykahúsból is, így könnyebb változatot kapsz. Ha intenzívebb ízre vágysz, egy kevés fehérbort is önthetsz a szaftba, amely még zamatosabbá teszi az ételt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is