Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • finomliszt
  • olaj
  • só
  • bors
  • 50 dkg száraz tészta

Elkészítése

Hús:

A sertéscombot szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és az inakat bevagdossuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd lisztben megforgatjuk, ezután forró olajban hirtelen átsütjük mindkét oldalát, majd félretesszük.

Gombás alap:

A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig dinszteljük, amíg a gomba megpuhul. Végül belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd az egészet a sült húshoz adjuk.

Főzés

A húsos-gombás alapot felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt. Fedő alatt, közepes lángon főzzük addig, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha a szaft elfőne, kevés vízzel pótoljuk.

Tálalás:

A kész gombás húst a kifőtt tésztával tálaljuk és friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Tipp:

A gombás húst készítheted csirkemellből vagy pulykahúsból is, így könnyebb változatot kapsz. Ha intenzívebb ízre vágysz, egy kevés fehérbort is önthetsz a szaftba, amely még zamatosabbá teszi az ételt.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-hus-4/