Hús:
A sertéscombot szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és az inakat bevagdossuk. Sóval, borssal ízesítjük, majd lisztben megforgatjuk, ezután forró olajban hirtelen átsütjük mindkét oldalát, majd félretesszük.
Gombás alap:
A vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt gombát, sózzuk, borsozzuk és addig dinszteljük, amíg a gomba megpuhul. Végül belekeverjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd az egészet a sült húshoz adjuk.
Főzés
A húsos-gombás alapot felöntjük vízzel, hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt. Fedő alatt, közepes lángon főzzük addig, amíg a hús teljesen megpuhul. Ha a szaft elfőne, kevés vízzel pótoljuk.
Tálalás:
A kész gombás húst a kifőtt tésztával tálaljuk és friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Tipp:
A gombás húst készítheted csirkemellből vagy pulykahúsból is, így könnyebb változatot kapsz. Ha intenzívebb ízre vágysz, egy kevés fehérbort is önthetsz a szaftba, amely még zamatosabbá teszi az ételt.