Elkészítése
Húsos ragu:
A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra kockázott lapockát és kevergetve addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 2 dl vízzel, hogy ellepje a húst.
Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paprikakrémet, sót és borsot, végül félpuhára főzzük.
Miután a hús már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a szeletelt gombát és készre főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges.
A tarhonyát egy evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a kész gombás-húsos pörkölthöz öntjük. A pörkölt levét fél liter vízzel kiegészítjük, majd összekeverjük.
Lefedve, alacsony lángon addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul.
Tálalás:
Tálaláskor vörös káposztával kínáljuk, hogy még gazdagabb ízélményt nyújtson.
Tipp:
Ha különlegesebb ízre vágyunk, a gombát variálhatjuk más fajtával, például vargányával vagy a hús mellé egy kis füstölt szalonnát is adhatunk.

