Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás, húsos tarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg sertéslapocka
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés só
  • bors
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 25 dkg tarhonya
  • olaj

Elkészítése

Húsos ragu:

A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra kockázott lapockát és kevergetve addig pirítjuk, amíg ki nem fehéredik. Ekkor rászórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük 2 dl vízzel, hogy ellepje a húst.

Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a paprikakrémet, sót és borsot, végül félpuhára főzzük.

Miután a hús már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a szeletelt gombát és készre főzzük. Közben pótoljuk az elpárolgott vizet, ha szükséges.

A tarhonyát egy evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd a kész gombás-húsos pörkölthöz öntjük. A pörkölt levét fél liter vízzel kiegészítjük, majd összekeverjük.

Lefedve, alacsony lángon addig főzzük, amíg a tarhonya megpuhul.

Tálalás:

Tálaláskor vörös káposztával kínáljuk, hogy még gazdagabb ízélményt nyújtson.

Tipp:

Ha különlegesebb ízre vágyunk, a gombát variálhatjuk más fajtával, például vargányával vagy a hús mellé egy kis füstölt szalonnát is adhatunk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-husos-tarhonya/