Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás karaj füstölt sajttal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg karaj
  • 25 dkg gomba
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • majoránna
  • só
  • bors
  • olaj
  • 20 dkg füstölt sajt

Elkészítése

A karajt felszeletelem, majd a szeleteket óvatosan kiklopfolom és megsózom. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat elősütöm, hogy szép aranybarna kérget kapjanak.

Ezután a hagymát apró kockákra vágom, és olajon megpárolom. Hozzáadom az apróra vágott gombát, sóval és borssal ízesítem. Amikor a gomba megpuhult, hozzáadok 1 teáskanál majoránnát, majd tovább párolom, hogy az ízek jól összeérjenek.

Közben a tejfölt csomómentesre keverem a tejszínnel és a liszttel, majd hozzáöntöm a gombás keverékhez. Addig főzöm, amíg a szósz sűrűvé nem válik.

Az elősütött karajszeleteket olajozott tepsibe helyezem, és a tejszínes-gombás keverékből kis kupacokat halmozok mindegyik szeletre. Körülbelül 1 dl vizet öntök a tepsibe, hogy a hús a sütés közben párolódjon.

Alufóliával lefedem a tepsit, és előmelegített sütőben, alacsony lángon körülbelül 60 perc alatt puhára párolom a húst. Miután a hús megpuhult, leveszem az alufóliát, és minden egyes szelet húsra teszek egy szelet füstölt sajtot, majd visszahelyezem a sütőbe, amíg a sajt rá nem olvad a húsra.

Köretajánlat:

A héjában sült, fűszeres burgonya kiválóan illik ehhez az ételhez, amelyet friss salátával is kiegészíthetünk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-karaj-fustolt-sajttal/