Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás karaj szeletek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 6 szelet karaj
  • só
  • bors
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

A sütéshez:

  • 3 dl olaj
  • 1 üveg gomba (szeletelt)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 1 darab paradicsom

Elkészítése

A hússzeletek mindkét oldalát enyhén besózzuk, borsozzuk, majd a parikával elkevert lisztbe forgatjuk.

Az olajat felforrósítjuk és kisütjük benne a húsok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.

A vöröshagymát felaprítjuk és a fokhagymát zúzzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, rátesszük a hagymákat és kissé megdinszteljük. A tűzről lehúzzuk és meghintjük a paprikával, majd 1,5 dl vizet öntünk rá.

Ezután hozzáadjuk a szeletelt gombát és ízesítjük borssal, paprikakrémmel, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, végül a húsokat is visszatesszük.

Fedő alatt kb 15 perc alatt készre főzzük. Közben megmozgatjuk a húsokat, nehogy lesüljön.

Én tarhonyával tálaltam.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-karaj-szeletek/