Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Gombás rakott karaj és gombafejek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 kg karaj 4 zsemle 3 főtt tojás 2 nyers tojás 1 kisebb fej vöröshagyma 1 kg gomba só ételízesítő kakukkfű őrölt bors kb. 20 dkg reszelt sajt Elkészítése: A zsemléket vízbe áztatjuk, a két tojást enyhén felverjük. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Fél kg gombát aprítóval ledarálunk.   A karajt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tundi konyha
Beküldte: 2016.01.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg karaj
  • 4 zsemle
  • 3 főtt tojás
  • 2 nyers tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kg gomba
  • ételízesítő
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • kb. 20 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A zsemléket vízbe áztatjuk, a két tojást enyhén felverjük. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Fél kg gombát aprítóval ledarálunk.

 

A karajt felszeleteljük, megmossuk, és kissé besózzuk.

A zsemléből jól kinyomkodjuk a vizet, hozzáadjuk a főtt, kockákra vágott tojást, az megdinsztelt hagymát,

1. Az egész karajt nem túl vastag szeletekre felszeleteljük, megmossuk és besózzuk.
2. Víztől jól kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a megfőtt kockára vágott tojást, az apróra vágott megdinsztelt hagymát, az aprított gombát, a 2 felvert tojást. Sóval, ételízesítővel, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és az egészet jól összegyúrjuk.

Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, és belehelyezzük a hússzeleteket. Mindegyikre halmozunk a gombás masszából. A maradék töltelékkel megtöltjük az egész gombafejeket, és ezeket is a tepsibe helyezzük.

Fóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percet sütjük. Ha már puha a hús, levesszük a tepsiről a fóliát, megszórjuk a gombafejeket és a húst is reszelt sajttal, és visszatesszük addig sülni, amíg ráolvad a sajt.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Tundi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is