Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás rakott karaj és gombafejek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 kg karaj
  • 4 zsemle
  • 3 főtt tojás
  • 2 nyers tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kg gomba
  • só
  • ételízesítő
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • kb. 20 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A zsemléket vízbe áztatjuk, a két tojást enyhén felverjük. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük. Fél kg gombát aprítóval ledarálunk.

 

A karajt felszeleteljük, megmossuk, és kissé besózzuk.

A zsemléből jól kinyomkodjuk a vizet, hozzáadjuk a főtt, kockákra vágott tojást, az megdinsztelt hagymát,

1. Az egész karajt nem túl vastag szeletekre felszeleteljük, megmossuk és besózzuk.
2. Víztől jól kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a megfőtt kockára vágott tojást, az apróra vágott megdinsztelt hagymát, az aprított gombát, a 2 felvert tojást. Sóval, ételízesítővel, borssal és kakukkfűvel ízesítjük, és az egészet jól összegyúrjuk.

Egy tepsi alját vékonyan kikenjük olajjal, és belehelyezzük a hússzeleteket. Mindegyikre halmozunk a gombás masszából. A maradék töltelékkel megtöltjük az egész gombafejeket, és ezeket is a tepsibe helyezzük.

Fóliával letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percet sütjük. Ha már puha a hús, levesszük a tepsiről a fóliát, megszórjuk a gombafejeket és a húst is reszelt sajttal, és visszatesszük addig sülni, amíg ráolvad a sajt.

 

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-rakott-karaj-es-gombafejek/