Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás sertésfalatok vadasan recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéslapocka
  • 20 dkg gomba
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kis darab zeller
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 dl tejföl
  • bors
  • 1 db babérlevél
  • ételízesítő
  • só
  • olaj
Gombás sertésfalatok vadasan kép

Elkészítése

A húst felkockázzuk, a gombát cikkekre daraboljuk. A hagymát kockákra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hogy ez a folyamat gyorsabban menjen, megszórhatjuk egy kevés sóval, amitől a hagyma levet ereszt és gyorsabban puhul. Rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, majd megszórjuk őrölt borssal, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük egy kevés vízzel. Fedő alatt főzzük közepes lángon.

Közben egy másik lábosba megtisztítva és feldarabolva beletesszük a zöldségeket a babérlevéllel, megsózzuk kicsit, kb. 4 deciliternyi vizet öntünk rá, és puhára pároljuk.

Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a gombát is, és készre főzzük. A megfőtt zöldségeket turmixszal vagy botmixerrel pépesítjük és egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, jól kikavarjuk, majd a húsra öntjük. Összefőzzük és elzárjuk alatta a gázt.

Rizzsel, tésztával vagy nokedlivel lehet kínálni.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-sertesfalatok-vadasan/