Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 0,5 kg apró szemű csiperke gomba
  • 1 kg sertéskaraj (vagy csirkemell)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • finomliszt
  • olaj


Elkészítése:

A hússzeleteket kikloffoljuk, besózzuk.

A gombát felszeleteljük, az egészen kis fejeket hagyhatjuk egészben is.

A hússzeleteket őrölt borssal elkevert lisztbe forgatjuk, majd kevés forró olajon mindkét oldalukat elősütjük egy kicsit.

A húsokról visszamardt olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát az összezúzott fokhagymával. Nem kell megijedni, hogy az olajban liszt is maradt, mert ez fogja majd a szaftot besűríteni. Ha kellően megpirult, rátesszük a gombát, amit sózunk, borsozunk.

Ha a gomba levet eresztett, beletesszük a hússzeleteket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Aki szereti, a főzés végén apróra vágott petrezselymet is szórhat bele.

Bármilyen köret jól (rizs, krumplipüré, sült krumpli) illik hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-szelet-3/