Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-tejfölös sertéscomb recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál olaj
  • 4 fej gomba

Köret

  • tészta

Elkészítése

A combot felkockázzuk, ügyelve arra, hogy a darabok ne legyenek túl nagyok, mert akkor rágósak lehetnek. Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amíg aranybarna nem lesz. Ezután hozzáadjuk a húst, és nagy lángon lepirítjuk. Ezt követően a lángot közepes-kis fokozatra csökkentjük, és a húst lefedve 5-10 percig pároljuk.

Amikor a hús megfelelően megpuhult, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt. Az egészet jól átforraljuk, és már készen is van az étel.

Köretként tésztát főzünk, amelyet egy evőkanál olajon lepirítva tálalunk a hús mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-tejfolos-sertescomb/