Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-tejszínes hús knédlivel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg karaj (vagy comb)
  • 2 db gombakonzerv
  • 1 liter főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • víz
  • olaj
  • 3 evőkanál liszt (én mindig réteslisztet használok)
  • só
  • bors
  • knédli

Elkészítése

Hús és alap elkészítése

A karajt felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a húst, kissé lepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ne lepje el. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul, közben ha szükséges, pótoljuk a folyadékot.

Gombás-tejszínes mártás

Amikor a hús majdnem kész, hozzáöntjük a két konzerv gomba levét, és további fél órán át főzzük. Ezután a gombát is belekeverjük, és összeforraljuk. Ha már rotyog, hozzáadjuk az egyik tejszínt. A másik tejszínt a liszttel simára keverjük, és ezzel besűrítjük a mártást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Tálalás

Az elkészült gombás-tejszínes húst knédlivel kínáljuk, amely kiválóan magába szívja a selymes mártást. Köretként rizzsel is fogyasztható, de a klasszikus knédlis változat az igazi.

Tipp

A konzerv gomba helyett használhatunk friss gombát, ami még intenzívebb ízt ad. A mártást gazdagíthatjuk kevés fehérborral vagy friss petrezselyemmel is. Ha szeretnénk könnyebb változatot, a főzőtejszín egy részét joghurttal is helyettesíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-tejszines-hus-knedlivel/