Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg gomba (vagy konzerv)
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • petrezselyem

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, ha megpirult, beletesszük a kockára vágott húst, fűszerezzük.

Ha a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát, majd a tejföllel és a liszttel besűrítjük. Kifőtt tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombas-tokany-3/