Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombaszószos sült hús‏ recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • kevés olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 4 szelet hús (bécsi szeletnek való)
  • 20-30 dkg gomba
  • kevés sör
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 teáskanál só

Elkészítése

A szelethúsokat először kiklopfoljuk, majd egyesével 6-8 kisebb darabra vágjuk. Ezután ételízesítővel behintjük a húsdarabokat, és kézzel alaposan összekeverjük, hogy az ízesítés egyenletesen érje a húst.

Közben a gombát megmossuk, vékonyan felszeleteljük, és félretesszük. A hagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, majd egy edényben, kevés olajon, közepes lángon üvegesre dinszteljük.

Amikor a hagyma kész, hozzáadjuk az előkészített húsdarabokat, és időnként megkeverve addig sütjük, amíg az edény alján enyhén oda nem kap. Ekkor egy kevés sört öntünk hozzá, és alaposan megkeverjük. Ezt a folyamatot még 1-2 alkalommal megismételjük, minden alkalommal, amikor a hús kicsit odakapna, egy kis sört öntünk hozzá.

Amikor a hús megpirult és szépen karamellizálódott, az edény tartalmának tetejére egyenletesen rátesszük a szeletelt gombát, megsózzuk, majd rátesszük a fedőt, és fél percig hagyjuk, mielőtt összekevernénk. Fél-egy percenként megkeverjük, és hagyjuk 5-6 percig főni, hogy a gomba megpuhuljon és ízek összeérjenek.

Végül hozzáadjuk a tejfölt, és alaposan elkeverjük, amíg a szósz sima és krémes nem lesz.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombaszoszos-sult-hus/