Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával-májjal töltött dagadó, hagymás tejfölös krumplival recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • sertés dagadó
  • 250 g csirkemáj
  • 250 g gomba
  • 3 db tojás
  • 1 szelet kenyér
  • só
  • bors
  • 6 szem burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 0,5 pohár tejföl

Elkészítése

A hagymán megdinsztelem az apróra vágott májat és a gombát, fűszerezem, majd hagyom kicsit hűlni. Összekeverem a tojásokkal és a tejbe áztatott kenyérrel. A kapott masszát beletöltöm a dagadóba és fokpiszkálóval gondosan összetűzöm. Vigyázat, borzasztóan folyós tölteléket kaptok, elég macera beletölteni. Sütőben szép pirosra sütöm.

Köret

A krumplit megpucolom, apró kockákra vágom és sós vízben megfőzöm. Ha kész, a főzővizet leöntöm. A megmaradt fej hagymát lereszelem és elkeverem kevés tejföllel, majd belekeverem a krumplit. Én még kicsit visszatettem serpenyőbe pirítani.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombaval-majjal-toltott-dagado-hagymas-tejfolos-krumplival/