Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombával töltött borda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 30 dkg csiperke
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek sűrített paradicsom, vagy ketchup

Továbbá:

  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez


Elkészítése:

A szeletelt sertéskarajt középen kettévágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangó módra kettéhajtjuk, és enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk mindkét oldalán, majd a szeleteket egymásra helyezve pihentetjük.

Ezalatt elkészítjük a gombás tölteléket. Kevés zsiradékon megpároljuk a felcsíkozott hagymát és a szétnyomott fokhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és 1 kanál paradicsompürével még ízesebbé tesszük. A hússzeletek egyik felére halmozzuk a tölteléket, majd a másik felét ráhajtva hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzzük.

Minden szeletet előbb lisztbe, majd enyhén felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva panírozunk. Forró, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt ne felejtsük benne a hústűt!

[box style=”info”]Az egyik legismertebb, legkedveltebb töltött húsféle, meleg, és hideg vegyes tálak kedvelt alapanyaga, más sült, rántott, és töltött húsok mellett.

Készíthető csirke, vagy pulykamellből is.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/gombaval-toltott-borda/