Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Göngyölt karajfalatok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 vastagabb szelet sertéskaraj Töltelékhez: 25 dkg darált hús 1 kisebb fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 tk fűszerpaprika csipet só csipet őrölt bors 1 tojás hússzeletenként 2-3 magozott aszalt, szilva és 2-3 kisebb konzerv gombafej fogvájó a rögzítéshez Továbbá: liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz bő étolaj a sütéshez Elkészítése: A darált […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
pontycomb
Beküldte: 2017.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 vastagabb szelet sertéskaraj

Töltelékhez:

  • 25 dkg darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fűszerpaprika
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • 1 tojás
  • hússzeletenként 2-3 magozott aszalt, szilva és 2-3 kisebb konzerv gombafej
  • fogvájó a rögzítéshez

Továbbá:

  • liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • bő étolaj a sütéshez


Elkészítése:

A darált húst összekeverjük az összes hozzávalóval és félretesszük.

Az üveges gombát a levétől leszűrjük.

A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk.

A bekevert fasírthúst gondolatban elosztjuk és minden karajszeletet szép egyenletesen megkenünk vele.

Az egyik hosszabb végére tetszés szerinti sorrendben felsorakoztatjuk az aszalt szilvákat és a gombákat, majd szorosan feltekerjük és fogvájóval rögzítjük.

Miután elkészültek a tekercsek, enyhén megsózzuk, borsozzuk és alufóliával lefedve legalább 1 órán át a hűtőszekrényben dermesztjük.

A szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és bő olajban, pár perc szép pirosra megsütjük (fritőzben 185 fokon).

A fogvájók kihúzásával és a szeleteléssel várjunk legalább 8-10 percet, azalatt pihen, azaz összeáll a hús és nem fog szétesni!

Bármilyen körettel kínálhatjuk (én most szalmakrumplival tálaltam).

Hidegtálhoz, kenyérfalatokon némi zöldségkarikával, fogvájóval vagy kis karddal beleszúrva kiváló.

Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
pontycomb
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is