Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Göngyölt vagdalt hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg füstölt szalonna (vastag)
  • 1 kiskanál olaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 kis darabka zeller
  • 2 db zöldpaprika
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst az olajban megpirított hagymával, a tojással, sóval, meg a borssal összegyúrjuk. A vajban megpároljuk a reszelt sárgarépát, a zellert, meg a zöldpaprikát, és megsózzuk.

A szalonnát vékonyan felszeleteljük, mindegyikre jó ujjnyi vastag húsvagdalékot terítünk, a közepükre pedig egy kupac párolt zöldséget rakunk. A szalonnát a hússal meg a zöldséggel együtt összegöngyöljük és átkötjük.

A kis tekercseket tűzálló tálra egymás mellé fektetjük, és a sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogósra nem pirult. Kívülről a szalonna, belülről a párolt zöldségfélék különlegesen jó ízt adnak a húsnak.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gongyolt-vagdalt-hus/