Hozzávalók:
- fejenként 2-3 szelet főtt, füstölt, kötözött sonka
- kevés olívaolaj
Körethez:
- krumpli
- vöröshagyma
- kevés zsír, vagy étolaj
- só
Elkészítése:
Nagyon egyszerű, de finom étel. A sonkát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalát serpenyőben, vagy grill lapon enyhén megpirítjuk. Fűszerezni nem kell, mert főtt, füstölt, pácolt sonkát használunk hozzá.
A megtisztított krumplit apró kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd villával összetörjük. A nagyon apróra vágott hagymát serpenyőben, kevés zsíron megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, végül összekeverjük a villával széttört krumplival.
Tálalhatjuk csemege uborkával, csalamádéval, de akár párolt káposztával is.