Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grillfasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús (sertés)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál mustár (akár magos is lehet)
  • bors
  • só
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1,5 dl sör (kb)
  • cayenne bors

Elkészítése

A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk és az összes hozzávalóval együtt a darált húshoz adva alaposan összegyúrjuk.

Minimum 1 órát (de akár éjszakára is) hűtőbe téve állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Miközben kellő parázs keletkezik a grillsütőben, hagyjuk a húst szobahőmérsékletűre felengedni, majd vizes kézzel pogácsákat formázunk a masszából.

Az izzó faszén felett kellő magasságra (15-20 cm) állítjuk a rácsot és 2*2 forgatással nagyjából 15-18 perc alatt szép pirosra sütjük.

Fontos, hogy a forgatáshoz ne villát, hanem húscsipeszt használjunk!

Házilag készített hamburgerben nagyon finom, bár mi most simán csak kenyérrel és zöldségekkel fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/grillfasirt/