Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grúz máj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 400 g sertésmáj
  • 2 db vöröshagyma
  • 300 ml lecsó
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • só
  • zsír (vagy olaj)
  • 4 tojás


Elkészítése:

A májat megmossuk majd papírtörlővel leszárítjuk és vastagabb csíkokra vágjuk.

Ezután megfűszerezzük a borssal és a köménnyel, majd forró zsiradékon elősütjük egy serpenyőben. A kész májat egy tányérba szedjük és melegen tartjuk.

A megmaradt zsírban megdinszteljük a hagymakarikákat és félretesszük, majd a lecsót is átmelegítjük egy kicsit. Egy sütőtálat enyhén kizsírozunk, majd alulra rakjuk a májat, ráhalmozzuk a hagymakarikákat, befedjük a lecsóval és ráütjük a tojásokat.

A tojásokat megízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Előmelegített 180 °C sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Friss kenyérrel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/gruz-maj/