Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyors rakott zöldséges hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 nagyobb burgonya
  • 40 dkg sertés lapocka (vagy karaj)
  • 30-40 dkg vegyes zöldség (fagyasztott)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 üveg gomba
  • fűszerkeverék
  • kevés vaj (vagy margarin)
  • olaj (vagy zsír )
  • só
  • bors

Elkészítése

A húst felszeletelem, enyhén kiklopfolom, majd megsózom, és lisztbe forgatom. Forró olajban hirtelen átsütöm a szeleteket, hogy kérget kapjanak. Az olajból annyit meghagyok, amennyi szükséges a kockára vágott hagyma és a vékony karikákra szeletelt fokhagyma megdinszteléséhez.

Közben a krumplit meghámozom és felkarikázom. Egy enyhén kizsírozott jénai tálat kibélelek a krumpli karikákkal, két rétegben, majd megsózom és megborsozom. A fűszerkeverékkel enyhén megszórt hússzeleteket a krumplira fektetem, és ráöntöm a megdinsztelt hagymát (a hagymát előzőleg leszűröm, hogy ne legyen túl zsíros az étel).

A konzervgombát leszűröm és egyenletesen a hússzeletekre terítem. A vegyes zöldséget kevés margarinon enyhén megpárolom, majd a gombarétegre halmozom, és enyhén megsózom.

Az előkészített ételt 200 fokra előmelegített sütőbe helyezem, és bő egy órán át sütöm. A végén villával ellenőrzöm, hogy a hús megpuhult-e.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/gyors-rakott-zoldseges-hus/