Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás rostélyos szűzérme recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes méretű szűzpecsenye
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • csipet bors
  • 2 csapott ek liszt


Elkészítése:

A szűzpecsenyét alaposan átmossuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Nem szükséges kiklopfolni.

A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát karikára vágjuk és egy tálba szórjuk, amiben majd elférnek a húsok is. Ráöntünk 1 dl olajat. A fokhagymát összezúzzuk és bedörzsöljük a pecsenye tallérokat. Meghintjük kevés sóval és borssal. A húsokat a hagymás olajba helyezzük, kézzel alaposan összeforgatjuk. Lefedve pár órát a hűtőben pihentetjük, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.

Sütés előtt a húsokat és a hagymát kiemeljük az olajból, amit egy magasabb falú serpenyőbe öntünk. Felhevítjük, (ha a fokhagyma darabkák megpirultak, érdemes kiszedni az olajból, mert később könnyen megég és akkor keserű lesz) és a pecsenye korongok mindkét oldalát kb 5-5 perc alatt megsütjük rajta. Aki ropogósabbra szereti, sütheti barnábbra, de óvatosan, nehogy kiszáradjon. A sülteket melegen tartjuk.

A hagyma karikákat meghintjük kevés liszttel, jól átforgatjuk és az olajon, amin a szűz sült, ropogósra pirítjuk.
Végül a szűzpecsenyét az enyhén megsózott sült hagymával, melegen kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/hagymas-rostelyos-szuzerme/