Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás, serpenyős hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg sertésszűz
  • 5 evőkanál étolaj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • őrölt feketebors
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 kg burgonya

Elkészítése

A húst megmossuk, megszárítjuk, lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk.

Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a vékony csíkokra vágott szalonnát rádobjuk és kevergetve kiolvasztjuk.

A megtisztított és cikkekre vágott hagymát hozzáadjuk, kevergetve 2-3 percig sütjük, majd a húst is belerakjuk, megsózzuk, borsozzuk, 5-6 percig pároljuk, majd a paprikát rászórjuk, elkeverjük, végül a vörösborral felöntjük és további puhulásig lefedve zsírjára sütjük.

Tálaláskor pirított burgonyát kínálunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/sertes/hagymas-serpenyos-hus/