Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás sertéskaraj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg /10 szelet/ csontozott sertéskaraj
  • 4 db közepes vöröshagyma
  • 1,5 dl napraforgó olaj
  • 1 mokkás kanál só
  • őrölt fekete bors ízlés szerint


Elkészítése:

A húsokat mindkét oldalán besózom, borsozom.

Serpenyőben 0,5dl olajon fehéres színűre párolom. Kiszedem egy tányérra, amíg a hosszúkás hagymákat, üvegesre nem dinsztelem.

Ekkor mellé visszateszem a húsokat, öntök alá egy kicsi vizet és fedő alatt párolom, figyelve arra, hogy a vizet pótoljam.

Amikor a húsok puhák, akkor hagyom a vizet elpárologni. A hagyma szinte már kellemes szósz lesz.

Rizzsel és savanyúsággal tálalom.

[box style=”info”]Köretnek burgonyát, krumplipürét, vagy rizst készítünk. [/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/hagymas-serteskaraj/