Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hagymás sült vér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • sertésvér
  • vöröshagyma
  • zsír
  • só
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • majoránna


Elkészítése:

A vért megabáljuk. Közben a megtisztított, felcsíkozott hagymát bő zsíron megpároljuk. Megsózzuk, és mehet hozzá a darabolt, vagy csíkozott abált vér is.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az őrölt paprikát, és megkóstoljuk. Nem kell hosszú ideig sütni, mert a vér már megabálódott. A sütés vége előtt kevéssel majoránnát adunk hozzá, ízlés szerint.

Pontos mennyiségeket nem írok, mert mindenhol más a disznóból megmentett vér mennyisége. Van aki kevésbé hagymásan szereti, van aki (mint én) bő hagymával, jó borsosan.

https://receptneked.wps.hu/sertes/hagymas-sult-ver/