Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi abált szalonna recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg húsos szalonna (nyers)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab babérlevél
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

A szalonnát egy lábasban főni tesszük, annyi vízben, amennyi ellepi. A főzővízhez adunk egy gerezd felaprított fokhagymát, sót és a babérlevelet.

Amikor a szalonna bőre és a húsa is jól megpuhult, kivesszük a vízből, és kissé lecsepegtetjük. Egy tányérra tesszük, a tetejét késsel bevágjuk vagy bekockázzuk.

A maradék fokhagymát ráaprítjuk, majd a szalonnát megsózzuk, borsozzuk, és őrölt pirospaprikával egyenletesen meghintjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/hazi-abalt-szalonna/