Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Házi füstölt kolbász

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 kg vegyes sertés hús (arány 7 kiló sovány és 3 kg zsíros hús) 20 dkg édes darált piros paprika 10 dkg csípős darált paprika 10 dkg préselt fokhagyma 20 dkg só 3 zacskó őrölt kömény (1 zacskó 40 g) 20-25 méter sertés bél Elkészítése: A húst ledaráljuk s az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
lara
Beküldte: 2014.12.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 kg vegyes sertés hús (arány 7 kiló sovány és 3 kg zsíros hús)
  • 20 dkg édes darált piros paprika
  • 10 dkg csípős darált paprika
  • 10 dkg préselt fokhagyma
  • 20 dkg só
  • 3 zacskó őrölt kömény (1 zacskó 40 g)
  • 20-25 méter sertés bél


Elkészítése:

A húst ledaráljuk s az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, átgyúrjuk majd megtöltjük a sertés bélbe, egy éjszaka hagyjuk rudakon kilógni majd mehet a füstre. Vékony bélben 2-3 napig szoktuk füstölni.

[box style=”info”]

Ez a mennyiség 10 kilóra van, ha több húsból készítjük arányban emeljük a mennyiséget. A képen látható mennyiség 138 kiló volt. Mások szerint nagyon finom a kolbász az ízesítésem szerint de a családom is imádja, évek óta én vagyok a kolbász „ízesitő“.

Szeretek sütni, főzni és kolbászt is tölteni[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
lara
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is