Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 kg vegyes sertés hús (arány 7 kiló sovány és 3 kg zsíros hús)
- 20 dkg édes darált piros paprika
- 10 dkg csípős darált paprika
- 10 dkg préselt fokhagyma
- 20 dkg só
- 3 zacskó őrölt kömény (1 zacskó 40 g)
- 20-25 méter sertés bél
Elkészítése:
A húst ledaráljuk s az összes hozzávalóval jól átdolgozzuk, átgyúrjuk majd megtöltjük a sertés bélbe, egy éjszaka hagyjuk rudakon kilógni majd mehet a füstre. Vékony bélben 2-3 napig szoktuk füstölni.
[box style=”info”]
Ez a mennyiség 10 kilóra van, ha több húsból készítjük arányban emeljük a mennyiséget. A képen látható mennyiség 138 kiló volt. Mások szerint nagyon finom a kolbász az ízesítésem szerint de a családom is imádja, évek óta én vagyok a kolbász „ízesitő“.
Szeretek sütni, főzni és kolbászt is tölteni[/box]


