Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Házikolbász gyulai módra

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 kg darált sertéshús (60% színhús, 40%szalonna) 220 g őrölt piros paprika (a csípőssel együtt) 220 g só (nem a vákuumozott finomított) 10 g őrölt fekete bors (lehet kicsivel több is, ízlés szerint) 10 g egész kömény 2 fej fokhagyma (fokhagymanyomóval szétnyomva) Elkészítése: A gyulai kolbász receptje titkos. Nem is azt akarom megosztani, hanem […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 kg darált sertéshús (60% színhús, 40%szalonna)
  • 220 g őrölt piros paprika (a csípőssel együtt)
  • 220 g só (nem a vákuumozott finomított)
  • 10 g őrölt fekete bors (lehet kicsivel több is, ízlés szerint)
  • 10 g egész kömény
  • 2 fej fokhagyma (fokhagymanyomóval szétnyomva)


Elkészítése:

A gyulai kolbász receptje titkos. Nem is azt akarom megosztani, hanem azt, ahogy itt környékünkön, a Viharsarokban készítjük. Ez a környék, mondhatni a kolbász hazája. Majd mindenhol ugyanazzal a fűszerezéssel készítik, de városonként mégis kicsit másképpen. Gyulán, Békéscsabán, Békésen, Mezőberényben, dinasztiák foglalkoztak a kolbászkészítéssel. Az általam megadott mennyiségekből gyúrt kolbász mind frissen sütve, mind füstölve kitűnő!

A megadott darált húst, és egyéb alapanyagokat összekeverjük, vékony sertésbélbe töltjük.

A paprika mennyisége lehet különböző a kolbászokban. Az össz mennyiség viszont egyezik, csak az édes, és a csípős paprikaaránya változik.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is