Elkészítése
A zsiradékban félig megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és ezt is félig megpirítjuk. Ezután beletesszük a fokhagymát, és egy kevés csontlével vagy vízzel felöntjük. Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, és fedő nélkül, kevergetve elpárologtatjuk a levét.
Amikor a hús kezd puhulni, ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékelt tűzön, rövid lében, saját gőzében pároljuk tovább. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét, és evvel főzzük puhára, a végén lepirítjuk.
Ezután hozzáadjuk az uborkát, és annyi csontlével engedjük fel, hogy a leve ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű.
Közben olajon megpirítjuk a rizst, sózzuk, felöntjük vízzel, és megfőzzük. A húsételt a kész rizzsel tálaljuk.
