Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zsiradékban félig megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és ezt is félig megpirítjuk. Ezután beletesszük a fokhagymát, és egy kevés csontlével vagy vízzel felöntjük. Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, és fedő nélkül, kevergetve elpárologtatjuk a levét. Amikor a hús kezd puhulni, ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékelt tűzön, rövid […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Anna19
Beküldte: 2013.01.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A zsiradékban félig megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és ezt is félig megpirítjuk. Ezután beletesszük a fokhagymát, és egy kevés csontlével vagy vízzel felöntjük. Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, és fedő nélkül, kevergetve elpárologtatjuk a levét.

Amikor a hús kezd puhulni, ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékelt tűzön, rövid lében, saját gőzében pároljuk tovább. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét, és evvel főzzük puhára, a végén lepirítjuk.

Ezután hozzáadjuk az uborkát, és annyi csontlével engedjük fel, hogy a leve ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű.

Közben olajon megpirítjuk a rizst, sózzuk, felöntjük vízzel, és megfőzzük. A húsételt a kész rizzsel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Anna19
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is