Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hentes tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéshús (comb, lapocka, vagy tarja)
  • 1 evőkanál zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 4 db savanyú uborka
  • 30 dkg rizs
  • 6 dl víz
  • 1 dl olaj

Elkészítése

A zsiradékban félig megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, és ezt is félig megpirítjuk. Ezután beletesszük a fokhagymát, és egy kevés csontlével vagy vízzel felöntjük. Zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, és fedő nélkül, kevergetve elpárologtatjuk a levét.

Amikor a hús kezd puhulni, ismét kevés csontlével felengedjük, és mérsékelt tűzön, rövid lében, saját gőzében pároljuk tovább. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsompürét, és evvel főzzük puhára, a végén lepirítjuk.

Ezután hozzáadjuk az uborkát, és annyi csontlével engedjük fel, hogy a leve ne legyen túl híg, de ne is túl sűrű.

Közben olajon megpirítjuk a rizst, sózzuk, felöntjük vízzel, és megfőzzük. A húsételt a kész rizzsel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/hentes-tokany-2/