Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tokányok, pörköltek

Hentes tokány

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg tarja (csont nélkül) 20 dkg bacon vagy gépsonka lehet párizsi is 15-20 dkg kockázott húsos szalonna (nyers kolozsvári) 5-6 db csemege savanyú uborka 1 kk majoránna 1 kk őrölt paprika 1 kk ételízesítő 1 ek zsír Elkészítése: A húst csíkokra vágom, a felvágottal, és az uborkával külön-külön. A kockázott szalonnát, egy fakanálnyi zsíron, megpirítom, majd a […]

Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
adamsandorarpad
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja (csont nélkül)
  • 20 dkg bacon vagy gépsonka lehet párizsi is
  • 15-20 dkg kockázott húsos szalonna (nyers kolozsvári)
  • 5-6 db csemege savanyú uborka
  • 1 kk majoránna
  • 1 kk őrölt paprika
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 ek zsír


Elkészítése:

A húst csíkokra vágom, a felvágottal, és az uborkával külön-külön.

A kockázott szalonnát, egy fakanálnyi zsíron, megpirítom, majd a húst is szintén, a szalonnával pirítom fehéredésig.

Rászórom a fűszereket, vigyázva, hogy a paprika meg ne égjen. Felengedem vízzel, és puhulásig főzöm, majd ekkor a felvágottat, és az uborkát is hozzá adom.

Egy rottyanás után kész. Sült krumplival, vagy rizzsel tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
adamsandorarpad
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is