Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hentes tokány recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 40 dkg sertés lapocka
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 20 dkg csemege uborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • csipet pirospaprika
  • só
  • 40 dkg tészta

Elkészítése

A szalonnát apróra vágjuk és alacsony hőfokon megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és szép barnára pirítjuk.

Ezután a megmosott és felcsíkozott lapockát rátesszük a szalonnás-hagymás alapra, kicsit összeforgatjuk és ízlés szerint sózzuk majd kb 1,5 dl vizet öntünk rá.

Mikor már a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkozott lecsókolbászt és a csíkozott uborkát. Azt ételhez egy csipet pirospaprikát adunk és addig főzzük, ameddig a hús puha nem lesz.

Köretnek enyhén sós vízben kifőzött tésztát készítünk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/hentes-tokany-9/