Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 60 dkg sertés lapocka 15-20 dkg füstölt, húsos szalonna vagy parasztsonka 2 nagyobb vöröshagyma csemege uborka ízlés szerint apróra felvágva só bors majoránna kevés paradicsompüré, de ez akár el is elhagyható Elkészítése: A szalonnát vagy sonkát és a húst csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk és megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk az apróra […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2014.05.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés lapocka
  • 15-20 dkg füstölt, húsos szalonna vagy parasztsonka
  • 2 nagyobb vöröshagyma
  • csemege uborka ízlés szerint apróra felvágva
  • bors
  • majoránna
  • kevés paradicsompüré, de ez akár el is elhagyható


Elkészítése:

A szalonnát vagy sonkát és a húst csíkokra vágjuk.

Egy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk és megpirítjuk a szalonnát, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. A húst hozzáadjuk, kérget pirítunk rá, majd felöntjük vízzel és pároljuk. Mindig csak kevés vizet adjunk hozzá. Közben sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.

Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az uborkát és a paradicsompürét és már kész is.

A tokányt leginkább rizzsel szokás tálalni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is